PRZYJĘCIE WESELNE POWITANIE Powitanie Młodej Pary chlebem i solą. Toast powitalny –lampka wina musującego. I. Danie (1 zupa): • Rosół wiejski z makaronem • Strogonof • Zupa królewska zabielana • Meksykańska • Zupa krem (z pomidorów, z brokułów) II. Danie (5 do wyboru, każdego mięsa 100% ) • Karkówka z grilla • Schab duszony w sosie grzybowym • Kaczka w sosie pomarańczowym • Polędwiczka wieprzowa flambirowana z warzywami • Kotlet schabowy z pieczarkami i serem • De Volaille z masłem i pietruszką • Zrazy wołowe z boczkiem, ogórkiem i cebulą • Kulki drobiowe z serem • Pstrąg zapiekany • Indyk lub pierś z kury w sosie porowym • Schab po meksykańsku • Roladki Leśne ( cebulka, pieczarki, jagody jałowca ) • Kasztany szlacheckie ( ser topiony, pieczarka, płatki kukurydziane ) Podawane z (2 do wyboru): • Ziemniakami • Frytki • Ryż z sosem białym • Kluski śląskie • Purre zapiekane Sosy: (1 do wyboru) • Myśliwski • Grzybowy • Pieczeniowy ciemny • Pieczeniowy jasny Surówki: (4 do wyboru): • Z kapusty białej • Wiosenna z sosem vinegret • Kapusta pekińska z marchewką i sosem ogrodowym • Z kalafiora • Czerwona kapusta • Marchew z groszkiem • Z brokułu z czosnkiem, majonezem i jogurtem • Buraczki na ciepło • Kapusta zasmarzana na ciepło • Fasolka z marchewką • Bukiet warzyw III. Deser (1 do wyboru): • Lody z owocami i bitą śmietaną • Sorbet truskawkowy z lodami • Krem Mascarpone z kruszonka i malinami IV. Kawa i herbata serwowane na tacach oraz bufet kawowo-herbaciany boczny (bez ograniczeń) V. Owoce VI. Ciasto – 2 kawałki na osobę VII. Przystawki zimne:  Swojska wędlina  Ryba (1 do wyboru) • Po grecku • Ryba z warzywami • Po cygańsku • Pstrąg w galarecie 2 przystawki do wyboru: • Schab ze śliwką w galarecie • Rolada z kurczaka w galarecie • Schab po warszawsku z pastą jajeczno-chrzanową • Galaretka drobiowa 3 sałatki do wyboru: • Jarzynowa • Brokułowa z jajkiem i feta • Z selerem i szynką • Meksykańska z ryżem • Kebab • Grecka • z kurczakiem, kukurydza na bazie makaronu • Sałatka truskawkowo-sezonowa • Sałatka z roszponka i serem pleśniowym • Carpaccio z buraka 1 śledzie do wyboru: • Tradycyjne w oleju • Po kaszubsku • W czerwonej cebuli • Z majerankiem  Przekąska na gorąco skrzydełka z sosem miodowo-musztardowym  Pasztecik drobiowy, cukinia w boczku  Ogórki małosolne, marynaty  Plastry łososia wędzonego z pastą serową i cytryną  Pieczywo  Masło VIII. Po północy: Danie (3 do wyboru): -Udko kurczaka w sosie cebulowym -Skrzydełka nadziewane śliwką i zawijane boczkiem -Roladki drobiowe nadziewane warzywami -Kurczak śródziemnomorski ze szpinakiem -Szaszłyki drobiowe lub z karkówki -Ryba filety w cieście -Bigos staropolski -Żeberka zapiekane z grilla -Golonka po podlasku - Pierogi z mięsem lub z kapusta i grzybami -Karkówka z sosie pieczarkowym -Udka z kurczaka faszerowane -Karkówka z sosem tzatziki i pieczywem czosnkowym -Żeberka w sosie barbecue X. Nad ranem (1 do wyboru): - Barszcz czerwony podawany z pasztecikami -Żurek z kiełbasą -Barszcz biały z jajkiem -Flaczki -Bogracz XI. Wstawiane przez Zamawiającego: - Tort plus raca do tortu -Alkohol (nie ma opłaty korkowej, kartony/ puste butelki itp. są zabierane przez zamawiającego po uroczystości ) -Orkiestra (cena menu obowiązuje jak poniżej ) -Napoje gazowane oraz soki Cena - w zależności od roku oraz Za dodatkową opłatą: • Stół deserowy owocowy boczny (torciki, bankietówki, deserki...) • Stół rybny boczny (sushi, węgorz, raki, ryby faszerowane, małże, ostrygi, itp.) • Stół wiejski boczny (swojskie wyroby wędliniarskie, smalec, ogórek kiszony...) • Wywóz staropolski na ciepło (pierogi, kiszka ziemniaczana, pyzy, gołąbki, bigos, golonka, żeberka...) • Fontanna czekoladowa z owocami • Węgorz ( w zależności ile sztuk i jaka cena za kg ) • Indyk pieczony, udziec wieprzowy pieczony lub dzik ( w zależności od wielkości, cena za kg plus krojenie ) • Poprawiny (zupa, mięsa z uroczystości weselnej, ciasto, kawa, herbata, zimne zakąski z uroczystości) – • Pokrowce na krzesła • Pod talerz w kolorze srebrnym